antoon 

vriendelijk, authentiek & transparant

Deze waarden zijn privé voor mij belangrijk, en passen ook in mijn leven als dj. Je hoort het in mijn muziek; die gaat terug naar tijden toen er nog op authentieke wijze werd gemusiceerd. Digitale beats doen me niets. Ik draai subtiel en op gevoel exclusieve en comfortabele sets. 'Filmachtig' wordt ook wel eens gezegd. 

 

Anderen omschrijven mij als een ontspannen en positief persoon. Ik woon in Bilthoven, in het hart van het land. Veel tijd en aandacht gaat met liefde naar Daniël, mijn zoon van vijf. We hebben twee katten, Leòn en Lola. Ik lees graag, voetbal al jaren met vrienden in het park, fiets en wandel door de natuur en volg een cursus Zen-meditatie. Zwemmen geeft mij een gevoel van vrijheid en doe ik het liefst in natuurwater. Daarnaast vind ik onze aarde een prachtige planeet en ga ik zo duurzaam mogelijk met haar om. 

EIGENZINNIG

Vinyl is heilig voor mij. Ik heb een paar duizend platen. Het is het geluid, de romantiek, de uitstraling... en het hoort bij het tijdperk van mijn repertoire. Met vinyl de mooist mogelijke set draaien is altijd weer geweldig om te doen.

 

Ik geniet ervan om een eigenzinnige Vinyl-DJ te zijn en anders te draaien dan collega's doen. Door verder te zoeken en dieper te luisteren heb ik een imposante collectie weten op te bouwen en jazz vormt daar de basis van. 

Van jongs af aan ben ik vol van muziek. Op mijn achtste fietste ik al naar de platenzaak. Vanaf mijn tienerjaren ging ik af en toe draaien op kleine feestjes. Het werd echt serieus toen ik een stapel oude jazzplaten van mijn familie meebracht naar een verjaardag in een werfkelder in Utrecht. Dat gaf zo'n toffe sfeer en energie! Vanaf toen heb ik het repertoire omarmd en er mijn specialiteit van gemaakt. Twee jaar later kreeg ik mijn eerste uitnodiging van het North Sea Jazz Festival. 

Honderden optredens later kwam corona. De lockdowns waren vervelend maar gaven me ruimte om een nieuwe wens in vervulling te laten gaan: me specialiseren in het Franse Chanson. Dat werd een fantastische speurtocht door het meest romantische genre dat er bestaat. Fans van de NPO-serie Chansons! zullen deze set prachtig vinden.

Soms komt er een mooie uitdaging op mijn pad. Zo heb ik op verzoek van Festival Classique twee dagen klassieke muziek van vinyl laten horen. Ik stond pal voor het Kuhrhaus in Scheveningen! En het Rijksmuseum benaderde mij om bij de opening van een grote tentoonstelling Italiaanse Jazz te draaien. Een supermooie ervaring waaruit weer nieuwe avonturen ontstonden, waaronder draaien bij een luxe diner voor 300 gasten aan het Comomeer in Italië. 

Naast dat alles treed ik ook regelmatig en met ontzettend veel plezier op voor senioren. Meestal in zorgcentra en andere instellingen, maar ook in theaters. Het is super dankbaar werk om onze ouderen middels mijn 'DansSalon' even helemaal in het zonnetje te zetten.

Ik prijs me nog dagelijks gelukkig dat ik van het draaien mijn vak heb kunnen maken. Dankbaar voor alle boekingen van bedrijven, event managers, bruidsparen, locaties en zo veel anderen.

werkwijze

Ik vind een ontspannen en open manier van werken belangrijk. Door de jaren heen heb ik een mooi netwerk opgebouwd, gebaseerd op oprechte interesse en vertrouwen. Wanneer je mij wilt boeken maak ik graag even telefonisch of via zoom kennis met je. Zo kunnen we samen goed afstemmen. Voor advies kun je ook bij mij terecht. Ik kijk uit naar je bericht!